vineri, 28 decembrie 2012

Capitala mondială a hackerilor se află în Râmnicu Vâlcea


   ''Piraţii din Carpaţi'' se numeşte un articol foarte lung din Le Monde, dedicat criminalităţii informatice. Capitala mondială a pirateriei informatice se găseşte la Râmnicu Vâlcea.



  Potrivit ziarului, oraşul românesc este in topul oraselor in ceea ce priveste infractionalitatea informatica.Se află  pe primul loc în lume si are şi un nume : „Hackerville". Cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea este centrul întregii afaceri. 80 % dintre victimele piraţilor români se află în Statele Unite. De ce ? „Pentru că americanii cumpără enorm pe internet. Chiar şi pâinea şi-o iau de pe web", mărturiseşte un hacker român, sub acoperirea anonimatului.

Ca urmare, anul trecut, hackerii români au furat un miliard de euro din Statele Unite, după cum susţine fostul ambasador american în România, Marc Gitenstein. Articolul explică modul în care sunt organizaţi hackerii, felul în care fac ca banii să ajungă la ei, dar şi eforturile pe care le depun poliţistii români pentru a-i prinde. România a adoptat o lege împotriva criminalităţii informatice de-abia în 2003, la presiunile americanilor desigur.
În ultimii 8 ani, Bucureştiul a format peste 600 de poliţişti, o cifra destul de impresionanta, pentru a lupta cu acest flagel. FBI-ul are şi el un birou la Bucureşti a cărui misiune este tocmai de a combate criminalitatea informatică. Rezultatele au inceput sa se vada. Anul trecut, politistii romani au inceput o mie de anchete si au arestat 500 de persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu