sâmbătă, 5 ianuarie 2013

DSLR Canon EOS 1100D super aparat, super pret - foto review



Aparat foto DSLR Canon EOS 1100D




  Canon EOS 1100D  (cunoscut si sub numele de Rebel T3 sau EOS Kiss X50, a nu se confunda cu numele Rebel T3i rezervat modelului Canon EOS 600D) este un DSLR entry-level si nu numai. Cu un senzor de CMOS (APS-C) de 12 megapixeli, un LCD de 2,7 inchi / 6.85 cm cu o rezolutie de 230.000 de puncte, 3 cadre pe secunda in modul de fotografiere continua, 9 puncte de autofocus, functia si buton dedicat pentru LiveView, ISO intre 100-6400 si captura video HD 720p la 30fps (29.97) sau la 25fps), face din acest aparat de top un foarte bun prieten la un pret mai mult decat accesibil (avand in vedere ca este vorba de un DSLR).







   
    Multi care vor sa-si cumpere un DSLR (chiar daca sunt fotografi-incepatori / entuziasti) evita sa achizitioneze un entry-level, cum este acest DSLR Canon EOS 1100D, doar pentru ca vor ceva mai bun. Ideea este urmatoarea, body-ul conteaza foarte putin intr-o formula in care se mai regasesc obiectivul/obiectivele si fotograful. Ultimele doua sunt cele mai importante, si o sa ma refer in special la obiectiv: sticla (cum obisnuiesc multi sa spuna, adica obiectivul) o poti avea si 20 de ani, body-ul il poti schimba dupa cativa ani, cand simti ca setarile care ti le ofera aparatul in sine te limiteaza sa realizezi ceea ce-ti doresti.
  Cu alte cuvinte, va propun un exercitiu de imaginatie:
         a) aveti de ales intre un body semi-profesional, spre exemplu Canon EOS 600D cu un obiectiv kit
      b) un body entry-level cum este acest Canon EOS 1100D cu acelasi obiectiv, la jumatate din pretul lui Canon 600D.
  Ce alegeti? Va raspund eu, alegeti acest Canon EOS 1100D, si o sa va ramana bani pentru un obiectiv nou (spre exemplu ceva luminos: 50mm f1.8 II) dar si pentru ceva accesorii (un grip si un card de 16GB – clasa 10, pentru a nu te mai opri din fotografiat – peste 1000 de cadre la o rezolutie maxima de 4272 x 2848). Destul de impresionant pentru micutul de la Canon si mai apes ca pretul lui e super ok.


   In alta ordine de idei, acest model DSLR Canon EOS 1100D, aparut in primavara lui 2011, va dispune in curand de un update stabil la firmware (neoficial!) de care probabil multi nu stiu; cunoscut sub numele de: Magic Lantern (momentan fiind in stadiul de – in progress, pentru Canon 1100D. Fiind un update neoficial, si aici insist – neoficial! al firmware-ului deja existent, cei care lucreaza la acest proiect nu raspund de eventualele pagube pe care le poate aduce, si tot aici va spun ca eu mi-am facut acest update la firmware de 4 luni si nu am avut niciodata probleme. Plus de asta, acest update este instalat pe card si poate fi dezisntalat in 10 secunde, revenind astfel la firmware-ul initial. Problema rezolvata pentru cei  fricosi care nu au curaj.


     De ce Magic Lantern?
 Transforma acest model de Canon EOS 1100D, cat si celelalte modele (550D, 60D, 600D, 50D, 500D si 5DmkII) intr-o camera profesionala. Astfel o sa dati de posibilitati precum: HDR, intervalometru, detectarea miscarii, focus manual precis, control mai mare asupra expunerii si mult mai multe lucruri pe care va las sa le descoperiti singur. Oricum, un lucru care pe mine m-a fascinat, este acel intervalometru incorporat, astfel nu mai sunteti nevoit sa investiti in el ca si accesoriu.
DSLR Canon EOS 1100D este dedicat atat incepatorilor cat si avansatilor, avand o constructie solida, o calitate a imaginilor foarte buna, un acumulator de invidiat (~700 de fotografii, si la peste 1000 daca va cumparati un grip), fiind in acelasi timp si un HDSLR bun (captura video HD). In ceea ce priveste minusurile, nu vad niciunul, luand in considerare si pretul foarte mic la care se mai adauga si obiectivul kit EF-S 18-55mm DC III. 

Succes si fotografiere placuta !!!


 















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu