vineri, 4 ianuarie 2013

Remedii de top pentru a te lasa de fumat


  Incepe anul cu o schimbare !!!  LASA-TE DE FUMAT !!!

 



  
   Stim cu totii ca fumatul "dauneaza grav sanatatii" si, se poate adauga, tenului. Asa ca daca te-ai decis sa te lasi de fumat ai facut foarte bine. Uite cateva idei sau trucuri naturale pentru a te tine de aceasta decizie.



 
    In general in plante si fructe gasesti sprijin in orice situatie. Acest lucru se intampla si acum. Ce te poate ajuta sa nu mai aprinzi o tigare cand iti vine sa fumezi?
Cand simti ca nu mai poti, mananca putina sare, sau ceva foarte sarat. Iti poti face un reflex din asta, si de sare nu devii dependent. Iti poti creste tenacitatea corpului impotriva fumatului cu suc de ridiche amestecat cu miere. Nu este foarte gustos dar e foarte sanatos si functioneaza.
Se pare ca betisoarele de lemn dulce sau de scortisoara au un efect tip placebo asupra fumatorilor. In loc sa ai tigara in gura, iei un betisor, iar gustul este de nenumarate ori mai bun. Poti incerca si cu ciocolata neagra, sa ai mereu o bucatica la indemana si sa o rontai cand iti vine sa fumezi.
Lobelia este o planta despre care se spune ca functioneaza foarte bine impotriva poftei de tutun. Nu trebuie luata in doze mari pentru ca este toxica. Intreaba la farmacie ce doze sa incerci. In general se administreaza cateva picaturi de extract natural intr-un pahar cu apa, din care sa bei cand simti nevoia sa fumezi. De asemenea, ovazul taie nevoia de nicotina si, in plus, iti tine si colesterolul sub control
Sunatoarea este buna pentru ca ajuta in cazul simptomelor de depresie sau anxietate, de care vei suferi cand te lasi de fumat.
Sucurile de grepfrut, struguri sau portocale atenueaza si ele pofta de tigari. Si sunt foarte sanatoase.
Cand nu ai asa ceva la indemana poti incerca cu o serie de exercitii de respiratie care sa te calmeze. De asemenea, daca ai ocazia, fa putin sport de fiecare data, in aerliber. Te vei oxigena si vei aprecia faptul ca plamanii "respira" din ce in ce mai bine. 

   Sfatul meu este sa incercci totusi pentru ca nu ai nimic de pierdut, in cel mai rau caz iti vei recapata libertatea plamanilor tai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu