joi, 3 ianuarie 2013

Samsung I8530 Galaxy Beam review video



   Un telefon de top al celor de la Samsung care pe langa functiile unui smartphone si proiecteaza


    Samsung I8530 Galaxy Beam este un smartphone ce integrează un proiector în adevăratul sens al cuvântului.
 Ca dimensiuni el  nu este un telefon prea mare (cel puțin nu atât de mare pe cât ne-am fi așteptat), deși integrează un proiector video și un ecran cu diagonala de 4 inci. Compania producătoare a miniaturizat pe cât posibil hardware-ul complex însă se simte prezența unul telefon corpolent de la primul contact. Cu o grosime de 12,5 mm, Beam este mai mare și mai greu (145g) decât telefoanele high-end cu care
suntem obișnuiți.
  Carcasa fabricată în totalitate din plastic dă senzația unui produs banal deși avem de a face cu primul telefon cu proiector încorporat. Din cauza proiectorului care ocupă o parte din spațiul interior, camera video principală este plasată mai jos. Pe lateralele aparatului sunt prezente butoane dedicate pentru volum, camera foto dar și pentru activarea proiectorului.
Pe partea stângă utilizatorul va găsi butoanele pentru volum , ușor de indentificat, o mufă pentru sunet și un slot pentru cartele SIM. Pe partea dreaptă se poate găsi butonul pornit/oprit, butonul pentru proiector și un slot pentru cardul microSD.
  Cartela SIM și cardul microSD sunt accesibile fără a scoate capacul bateriei, un lucru diferit față de celelalte aparate. Toate sloturile sunt acoperite de capace de protecție.
 Samsung I8530 Galaxy Beam are la bază un chipset NovaThor U8500 ce include două nuclee Cortex-A9, tactate la 1GHz. Procesorul nu este foarte puternic dacă îl comparăm cu modelele actuale însă va satisface cu siguranță un utilizator obișnuit.
Ecranul capacitiv acceptă atingeri multiple și are o rezoluție de 480 x 800 pixeli. Dacă ne raportăm la diagonala de 4 inci rezultă printr-un calcul simplu o densitate de 233ppi (pixel-per-inch).
  Proiectorul este elementul ce deosebește acest terminal de alte modele din aceeași clasă. Sistemul de proiecție a fost dezvoltat de Samsung și constă într-o sursă de iluminare LED de 15 lumeni și o matrice LCD cu rezoluția nHD (640×360 pixeli). După cum se poate observa, rezoluția proiectorului este mai mică decât rezoluția ecranului, fiind necesară scalarea imaginii.

  Telefonul dispune de A-GPS precum și de senzori avansați cum ar fi: accelerometru, giroscop, senzor de proximitate și busolă electronică. Prezența acestora oferă un nivel ridicat de interactivitate al interfeței grafice, elementele de gestică fiind permise pe ecranul multi-touch de 4 inci.
Beam stochează datele în memoria internă de 8GB iar pentru aceia care au nevoie de mai mult este pus la dispoziție un slot pentru carduri microSD.
Galaxy Beam rulează sistemul de operare Android 2.3.6 (Gingerbread). Judecând după posibilitățile chipset-ului și a structurii hardware pe care o are telefonul este puțin probabil ca Beam să treacă la Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Specificatii:

 

Rețele GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100 (HSDPA, 14.4 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps)
Procesor NovaThor U8500 Dual-core 1 GHz Cortex-A9
Grafică Mali-400
Proiector încorporat, sursă de lumină LED, luminozitate 15 lumeni, Rezoluție nHD (640×360)
Butoane senzitive
Ecran TFT capacitiv multi-touch, 16 milioane de culori, rezoluție 480 x 800 pixeli, Diagonala 4 inci, Densitate 233ppi
RAM 768MB
Stocare 8GB
Camera video 5 megapixeli, 2592 x 1944 pixeli, autofocus, bliț LED, Geo-tagging, touch focus, detectarea feței și a zâmbetului
Camera video secundară 1.3 megapixeli, 720p@30fps
Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot
microSD
Senzori accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, busolă electronică
Radio FM cu RDS
A-GPS
Interfață TouchWiz UI v4.0
Sistem de operare Android 2.3.6 (Gingerbread)
Baterie Li-Ion 2000 mAh
Autonomie în așteptare – până la 760 de ore (2G)
Autonomie în convorbire – până la 20 de ore
Valoare SAR UE 0.28 W/kg (în zona capului)
Dimensiuni 124 x 64.2 x 12.5 mm
Greutate 145.3 g

 Performanțe:


  Samsung I8530 Galaxy Beam se mișcă fluid fără a pune utilizatorul în dificultate. Sistemul de operare Android 2.3.6 Gingerbread rulează pe un procesor Cortex-A9 dual-core tactat la 1GHz fără lantențe vizibile sau blocări supărătoare.
Pornirea și oprirea proiectorului necesită un timp de acomodare din partea utilizatorului. Proiectorul pornește la o apăsare scurtă de buton însă cu o întârziere perceptibilă. În acest timp, utilizatorul este tentat să apese din nou butonul întrerupând procesul de pornire. Imaginea de pe ecran este proiectată imediat pe un perete alb sau pe un ecran special. Proiectorul nu beneficiază de o sursă de lumină puternică ci de un LED alb ce emite  15 lumeni.
 Rezoluția proiectorului este nHD măsurând 640 de pixeli pe orizontală și 360 de pixeli pe verticală. Beam afișează prin intermediul proiectorului exact imaginea pe care utilizatorul o vede pe ecran. Dacă pe ecran rezoluția este de 480 x 800 pixeli, proiectorul afișează imagini scalate la rezoluție nHD. Chiar dacă pentru utilizatorii obișnuiți cu proiectoarele mari 360 de pixeli pe verticală poate însemna puțin, performanța unui proiector de suprafața unei monede este demnă de apreciat.
Proiecția video într-o cameră iluminată puternic lasă de dorit și este recomandat ca să proiectați imagini atunci când aveți întuneric deplin pentru a obține rezultate bune. De asemenea, diagonala de 50 de inci cu care se laudă Samsung prin reclame este pur teoretică, o imagine cu o claritate, saturație și o diagonală decentă obținându-se atunci când faceți proiecția pe un perete alb de la distanța de 1-1.5 metri.
Proiectorul poate fi calibrat dintr-o aplicație dedicată obținându-se o focalizare precisă. Atunci când schimbați distanța de proiecție va fi necesară uneori o refocalizare a imaginii.
Samsung declară despre acest telefon că poate proiecta imagini timp de trei ore până la epuizarea bateriei de 2000mAh.
Având în vedere că un film obișnuit durează între o oră și 30 de minute și două ore, această autonomie ar fi suficientă.
 Proiectorul mai are o utilizare, de data asta foarte practică. LED-ul proiectorului, împreună cu sistemul de lentile, poate fi folosit ca o lanternă. Lumina oferită de proiector este mult mai puternică decât cea pe care o poate genera blițul camerei foto.
O altă opțiune este reprezentată de modul ambiental prin care sunt proiectate diverse imagini și clipuri din galerie. Modul ambiental creează o atmosferă plăcută în cameră. Spre exemplu un clip cu o flacără poate fi proiectat pe ecran obținându-se o lumină feerică.
Browser-ul integrat se comportă foarte bine, paginile web încărcându-se cu rapiditate, mai ales atunci când este conectat la un punct de acces din apropiere.

Camera video:

 

   Samsung I8530 Galaxy Beam este dotat cu o cameră video de 5 megapixeli, asistată de un bliț cu LED. Fotografiile sunt captate la o rezoluție maximă de 2560 x 1920 pixeli, suficientă pentru amintirile preluate ocazional.
Telefonul are o serie extinsă de funcții pentru camera video. Există posibilitatea de a indica prin atingerea ecranului zona de focalizare, se pot selecta diverse scene cu reglaje prestabilite, detectarea zâmbetului și a clipirii, geotagging, efecte etc. Utilizatorul poate regla manual valoarea ISO, timpul de expunere s.a.m.d.
Beam dispune, de asemenea, de o cameră VGA destinată apelurilor video.


Software:

 

   Samsung I8530 Galaxy Beam rulează sistemul de operare Android 2.3.6 Gingerbread. Șansele ca Samsung să oferă un sistem de operare mai nou sunt destul de reduse, odată ce compania asiatică nu menționează acest terminal pe listele de update. Cu toate acestea utilizatorii care și-au achiziționat un Galaxy Beam sau intenționează să-și cumpere unul vor fi mulțumiți de stabilitatea sistemului de operare și de modul cursiv cu care se mișcă.
Samsung I8530 Galaxy Beam dispune de o galerie standard a sistemului de operare Android. Aceasta localizează automat imaginile și clipurile video indiferent de locația unde sunt stocate. Beam acceptă elemente de gestică, precum dubla atingere și glisarea cu două degete pentru mărirea imaginii.
Utilizatorul poate trimite fișierele multimedia către alte dispozitive prin partajarea acestora pe internet, prin Bluetooth sau direct către un televizor compatibil DLNA. Există și posibilitatea de a edita fotografiile ajustând luminozitatea, contrastul sau nivelul de saturație însă este puțin probabil ca cineva să-și dorească să facă editare video pe un telefon.
 Posesorii telefoanelor Galaxy Beam au preinstalat My Files, o aplicație care administrează fișierele stocate în memorie. Cei care preferă altceva pot apela la Google Play pentru un programa file manager.
Beam beneficiază de un player muzical specific interfeței grafice TouchWiz, cu egalizatoare și virtualizare pe 5.1 canale. În modul implicit, piesele sunt sortate în patru categorii: toate, listă de redare, albume și artiști. Aparatul poate rula fișiere precum: MP4, Avi și Mkv. Beam are și suport pentru Flash 11 însă va trebui să descărcați aplicația din Google Play Store. Clipurile de pe Youtube pot fi vizionate în browser chiar și la rezoluții 720p, de asemenea, pot fi rulate jocuri flash.
Pentru utilizatorii care solicită aplicații pentru productivitate, Samsung a instalat Polaris Office prin care se pot crea și edita fișiere word, excel și powerpoint.

   Ca o concluzie  Samsung I8530 Galaxy Beam nu este un instrument de productivitate, dar sunt posibile și astfel de scenarii, ci este mai degrabă un instrument de divertisment. Poate fi folosita proiecția video  la diverse evenimente fie că vorbim de vacanțe sau petreceri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu