sâmbătă, 2 februarie 2013

Twitter spart de hackeri

Aproximativ un sfert de milion de conturi Twitter au fost "sparte" de hackeri 

 
 
   Un grup anonim de hackeri a atacat Twitter şi s-ar putea să fi avut acces la parole şi informaţiile personale referitoare la 250.000 de utilizatori ( spun ei, insa pot fi mult mai multe ), au anunţat vineri seara administratorii serviciului de microblogging.
 Pe site-ul său, Twitter informează că parolele despre care există suspiciuni că au fost sustrase au fost deja înlăturate ca 'măsură de precauţie', iar în prezent sunt informaţi utilizatorii afectaţi.

Cazul este similar cu recentele atacuri cibernetice masive împotriva The New York Times şi The Wall Street Journal, potrivit agerpres.ro.

"Atacul nu a fost organizat de amatori si noi credem ca acesta nu este un caz izolat," a declarat responsabilul cu securitatea de la Twitter, Bob Lord."Din toate se vede că hackerii sunt profesionişti şi noi credem că şi alte organizaţii şi firme ar fi putut să fi fost vizate de aceştia", se mai afirmă în text.
În opinia sa, atacul asupra retelei este in legatura directa cu recentele spargeri ale serverelor unor companii de tehnologie și mass-media din SUA.
Ca măsură de precauție, Twitter recomanda tuturor utilizatorilor sai sa-si schimbe imediat parolele.

Compania Twitter, care înregistrează circa 200 milioane de utilizatori activi pe lună, a declarat că a început să coopereze cu guvernul american şi agenţiile federale de aplicare a legii în vederea descoperirii hackerilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu